Теорія та практика застосування епіламних покриттів - Фурдак, Т. (ТДАТУ, 2021)
Ефективність роботи сільськогосподарської техніки залежить, головним чином, від її надійності – здатності виконувати задані функції з мінімальними витратами праці і матеріальних засобів протягом тривалого часу. Основним показником, що визначає працездатність і ресурс техніки є інтенсивність зношування деталей тертя. Правильно вибравши матеріал і покриття трібоспряжень, можна значно підвищити зносостійкість і довговічність вузлів тертя при експлуатації.
Keywords: покриття трібоспряжень; режим тертя; епілам; хемосорбція; спіралевидні молекули