Екологізація механічного обробітку ґрунту - Коломієць, Сергій Матвійович; Вершков, Олександр Олександрович; Kolomiyets, Serhii; Vershkov, Oleksandr; Коломиец, Сергей Матвеевич; Вершков, Александр Александрович (ТДАТУ, 2017)
Uk: У статті проаналізовано стан досліджень щодо екології механічного обробітку ґрунту, запропоновано використати функцію регулювання механічним обробітком як агротехнічних, так і фізичних параметрів ґрунту та наведено передумови екологічно безпечних прийомів механічного обробітку ґрунту з метою покращення екологічних властивостей орного горизонту, що сприятиме підвищенню його родючості Ru: В статье проанализировано состояние исследований по экологии механического возделывания почвы, предложено использовать функцию регулировання механической обработкой как агротехнических, так и физических параметров почвы и приведены предпосылки экологически безопасных приемов механической обработки почвы с целью улучшения экологических свойств пахотного горизонта, что будет способствовать повышению его плодородия. En: The article analyzes the state of research on the ecology of the mechanical cultivation of the soil, it is proposed to use the function regulirovania machining as agronomic and physical soil parameters and the preconditions of environmentally friendly techniques of mechanical treatment of soil to improve the ecological properties of arable horizon, which will increase its fertility.
Экологизация механической обработки почвы
Greening mehanna tillage
Keywords: ґрунт; механічний обробіток; екологія; параметри ґрунту; родючість ґрунту; орний горизонт; кришення пласта; модель ґрунту; ґрунтоутворюючі фактори; механічне навантаження на ґрунт; фізика ґрунтів