Релізація концепції соціальної відповідальності в умовах війни - Завадських, Ганна Миколаївна; Ковнацька, О. С.; Zavadskykh, Hanna; Kovnatska, O. (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Вітчизняні компанії в сучасному світі стикаються з тим, що їх конкурентоспроможність та репутація визначаються не лише комерційним успіхом, таким як прибутковість та капіталізація, але й рядом неекономічних показників, що характеризують їхню діяльність. До цих показників відносяться чесні та прозорі операційні практики, впровадження екологічно безпечних технологій, соціальне забезпечення працівників, відповідальні відносини зі стейкхолдерами та інші аспекти. З метою забезпечення власної конкурентоспроможності і створення передумов для сталого розвитку в майбутньому, вітчизняні компанії все активніше інтегрують у загальні стратегії розвитку таку бізнес концепцію як корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) [2]. Корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) розглядається як система послідовних соціальних та екологічних заходів компанії. Ці заходи підтримуються вищим керівництвом, вбудовані в стратегію компанії та реалізуються на основі постійної взаємодії із зацікавленими сторонами (стейкхолдерами). Мета цих заходів - зниження нефінансових ризиків, довгострокове покращення іміджу і ділової репутації компанії, а також зростання капіталізації та конкурентоспроможності. Всі ці аспекти сприяють прибутковості і сталому розвитку підприємства.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність (КСВ); партнерство; соціальні підприємства; допомога постраждалим