Система керування електроприводом ліфта із застосуванням перетворювача частоти. - Квітка, Сергій Олексійович (Київ: НУБіП України, 2024)
Електропривод ліфта повинен забезпечувати великий пусковий момент для розгону електродвигуна без ривків враховуючи, що кабіна типової підйомної системи разом із противагою представляє для приводу велике інерційне навантаження. Завдяки застосуванню перетворювача частоти (ПЧ) з векторним керуванням і згладжуванню пускової діаграми система забезпечує рух кабіни ліфта без ривків і комфорт пасажирів під час критичних фаз розгону та уповільнення.