Ріжучий пристрій сільськогосподарської збиральної машини. Опис до патенту на корисну модель № 157084. Україна - Шокарев, Олександр Миколайович; Шегеда, Катерина Олександрівна; Кюрчев, Сергій Володимирович; Шокарев, Олексій Олександрович; Чаплінський, Андрій Петрович; Шегеда, Андрій Вікторович (My University, 2024)
Ріжучий пристрій сільськогосподарської збиральної машини містить різальний апарат, виконаний у вигляді нескінченого тягового елемента з сегментними ножами. Встановлено два різальних апарати, виконані у вигляді нескінченного тягового елемента з сегментними ножами, транспортуючими граблинами і активним валкоутворювачем. По центру пристрою в зоні викидного вікна встановлено дільник.
Keywords: сільськогосподарська збиральна машина; різальний апарат; нескінченний тяговий елемент; сегментні ножі; ріжучий пристрій