Опис до патенту на винахід № 117086 "Пристрій для транспортування і очистки коренебульбоплодів" - Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Адамчук, В. В.; Заришняк, А. С.; Головач, І. В.; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen; Івановс, С. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для транспортування та очистки коренебульбоплодів належить до сільськогосподарського машинобудування, зокрема до робочих органів картоплезбиральних машин. Зазначений пристрій відрізняється від вже відомих тим, що очисний блок, утворений трьома окремими короткими, похило встановленими частинами, що розташовані у повздовжньовертикальній площині на різній висоті, зміщені одна відносно одної і мають різні кути нахилів до горизонту, що зменшуються у напрямі донизу, при цьому під нижніми вихідними кінцями першої і другої частин встановлені обтирачі налиплого ґрунту, які утворені парами встановлених з зазорами привідних бітерів з довгими еластичними лопатями, що мають зустрічно-обертальні рухи, над яким по обидва боки встановлені привідні щітки з короткими пружними прутками, які мають напрями обертання донизу
Keywords: транспортування коренебульбоплодів; очистка коренебульбоплодів; сільськогосподарське машинобудування; картоплезбиральна машина; очисний блок; домішки