Філософський дискурс трансформації ціннісних орієнтацій сучасної молоді України - Щербакова, Ніна Володимирівна; Щербакова, Нина Владимировна; Shcherbakova, Nina (My University, 2019)
Для соціальної філософії рефлексія цінностей людини, соціальних спільнот та суспільства взагалі є значущою. Адже ціннісні орієнтації – це важлива складова формування суспільства. Сучасний період розвитку людства характеризується динамічним поступом, пришвидшенням соціальних процесів, системними глобальними та регіональними, економічними та політичними кризами, зміною набору цінностей сучасних суспільств.
Keywords: цінності; трансформація ціннісних орієнтацій; соціокультурна дінамика; консолідація суспільства; соціальни відносини у суспільстві