Методичні рекомендації з оформлення курсових і дипломних проєктів (робіт) - Смєлов, Андрій Олександрович; Вершков, Олександр Олександрович (Мелітополь : ТДАТУ, 2020)
Курсове проєктування ставить перед собою мету навчити студе- нта навичкам самостійного рішення конкретних інженерних задач на основі придбаних знань при вивченні загальнотехнічних і профілюю- чих дисциплін. Воно повинно сприяти закріпленню, поглибленню і уза- гальненню знань, отриманих студентом за час навчання. Системою ку- рсових проєктів і робіт студент підготовляється до виконання більш складної інженерної задачі – дипломного проєктування. При роботі над проєктом (роботою)* студент, відповідно до за- вдання на проєктування, вирішує конкретні конструкторські, технологічні і організаційно-економічні задачі. У процесі проєктування він по- винний виявити уміння користуватися довідковою літературою, стандартами, табличними матеріалами, номограмами, кошторисними нор- мами, періодичною і іншою літературою. Дипломне проєктування - заключний етап навчального процесу підготовки спеціаліста (бакалавра) у вищому навчальному закладі для систематизації, закріплення і розширення теоретичних знань за фахом і застосування їх при рішенні конкретних наукових, технічних, економі- чних і виробничих задач. Дипломний проєкт є першою самостійною роботою, у якій студент повинний виявити не тільки здатність до використання матеріалів проєктування, але і уміння аналізувати варіанти рішень з погляду їхньої технічної і економічної доцільності. Всі рішення, прийняті студентом у процесі розробки дипломного проєкту, повинні бути підлеглі задачам, поставленим перед агропромисловим комплексом країни. За прийняті в проєктах технічні рішення і вірогідність різних об- числень відповідає автор проєкту (студент). Конкретну тематику, зміст пояснювальної записки і перелік графічних робіт уточнює кафедра відповідно до програми курсу. Пояснювальна записка і графічні кресленики виконуються з до- триманням вимог відповідних стандартів ЄСКД і ЄСТД.
Keywords: Структура проєкту; вимоги до пояснювальної записки; вимоги до текстових документів; Правила виконання графічних матеріалів