Обгрунтування режимних параметрів охолодження зернової сировини у процесі зберігання: дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 - Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna (Мелітополь: ТДАТУ, 2016)
Останніх 5 років у світі в процесі зберігання щорічно втрачається близько 20% зібраного зерна, що становить одну з найпоширеніших сільськогосподарських культур України. Причинами цих втрат, в основному, є життєдіяльність комах-шкідників і поразка зерна пліснявими грибами. Технології консервації зерна методом охолодження у значній мірі знижують ці втрати, обробляючи мільйони тонн зернових, олійних культур, рису, кукурудзи та інших злаків
Keywords: аналіз метрологічних умов; тепломасообмінні характеристики; гігроскопічна взаємодія; аераційний чинник; конструкції експериментального обладнання; експериментальне оснащення; вимірювальне оснащення; оцінка коефіцієнта теплопровідності