Нові застосування поруватих напівпровідників в енергетиці - Дяденчук, Альона Федорівна; Дяденчук, Алена Федоровна; Diadenchuk, Alona; Кідалов, В. В. (My University, 2019)
UK: Технологія електрохімічного зберігання енергії має вирішальне значення для портативної електроніки, транспортування та великих систем зберігання енергії. Особливе місце серед різних систем зберігання енергії займають суперконденсатори. Проведені дослідження показують, що існує можливість використання в якості матеріалу електродів суперконденсаторів поруватих пластинах GaAs і GaP. Завдяки використанню нанотестурованого покриття вдалося збільшити ємність створеного твердотільного конденсатора майже на кілька порядків величини. EN: In this paper, as a substitute for activated carbon for electric supercapacitors, the use of semiconductor violators is proposed. When using a nanotextured coating, the efficiency of a solid state capacitor is increased by several orders of magnitude.
Keywords: поруваті напівпровідники; енергетика; метод електрохімічного травлення; суперконденсатор; електричний подвійний шар; porous semiconductor; electrochemical etching; supercapacitor; electric double layer