Ціннісно-смислова основа свята і його роль у гармонізації культурного буття сучасної людини - Троїцька, Т. С.; Троїцька, О. М.; Поправко, Ольга Вікторівна; Поправко, Ольга Викторовна; Popravko, Olha (My University, 2018)
У статті досліджена природа свята як символічної форми культури. Визначено, що будучи екзистенціалом людського буття, свято не тільки виражає й акумулює специфічно людські цінності й смисли життя, але в такий спосіб виступає ефективною формою збереження, передачі цінностей минулого, творення сучасної системи ціннісних орієнтацій, що забезпечать неперервність культурного буття людини.
Keywords: буття людини; культурне буття; свято; ціннісна орієнтація; смисл; цінність