Опис до патенту на корисну модель № 139810 "Нівелірна рейка" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Даценко, Людмила Миколаївна; Даценко, Людмила Николаевна; Datsenko, Liudmyla; Волох, Анатолій Михайлович; Волох, Анатолий Михайлович; Volokh, Anatolii; Ганчук, Максим Миколайович; Ганчук, Максим Николаевич; Hanchuk, Maksym; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Нівелірна рейка включає дві порожнисті частини, кожна з яких виконана у вигляді порожнистого бруса двотаврового профілю, оснащеного штриховою шкалою, причому одна з частин є висувною з іншої, згідно з корисною моделлю кожна з порожнистих частин оснащена штриховою шкалою, виконаною з прозорого матеріалу, наприклад прозорої пластмаси, а внутрішні порожнини - обладнані освітлювальними приладами, наприклад світлодіодами
Keywords: геодезія; вимірювальна техніка; вимірювання рівнів і відстаней