Стратегічний аналіз зовнішнього середовища підприємства - Вовк, І. В.; Шквиря, Наталя Олександрівна; Шквыря, Наталья Александровна; Shkvyria, Natalia (ТДАТУ, 2019)
Найважливішим елементом стратегічного управління і планування на підприємстві є аналіз зовнішнього середовища, а також проведення моніторингу ринків. Загрози, які підстерігають підприємство у процесі його діяльності, і можливості, які йому надаються, - все це присутнє саме у зовнішньому середовищі. У зовнішньому середовищі підприємству загрожують конкуренти, недобросовісні постачальники, мінливе податкове законодавство, соціальні катаклізми і багато інших "сюрпризів».
Keywords: стратегічний аналіз; планування на підприємстві; ПрАТ "Бель Шостка Україна"; виробництво сирів