Самоплідність та кращі запилювачі нових сортів вишні (Сerasus vulgaris Мill.) селекції ІЗС імені М. Ф. Сидоренка НААН України - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2010)
UK: Наведено результати вивчення протягом 2004-2007 рр. ступеня самоплідності семи сортів вишні селекції Інституту зрошуваного садівництва ім. М. Ф. Сидоренка НААН України: Солідарність, Взгляд, Мелітопольська пурпурна, Амулет, Рассвєт, Видумка, Мелітопольська радість. Також для цих сортів проведено добір запилювачів серед сортів, занесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні. RU: Приведены результаты изучения на протяжении 2004-2007 гг. степени самоплодности семи сортов вишни селекции Института орошаемого садоводства им. М. Ф. Сидоренко НААН України: Солидарность, Взгляд, Мелитопольская пурпурная, Амулет, Рассвет, Выдумка, Мелитопольская радость. Выделено один самоплодный сорт, три частично самоплодных и три самобесплодных. Также для этих сортов проведен подбор опылителей среди сортов, внесенных в Государственный реестр сортов растений, пригодных для распространения в Украине. В статье содержатся данные об основных метеоусловиях в период цветения и качестве пыльцы изученных сортов вишни. EN: The article presents the results of studying a degree of self-pollination usual for seven sour-cherry varieties: Solidarnist, Vzglyad, Melitopolska purpurna, Amulet, Rassvet, Vudumka, Melitopolska radist bred in M.F.Sydorenko Institute of Irrigated Fruit Growing UAAS within 2004-2007 yrs. Also the number of pollinizers for these varieties has been picked up from the varieties added to the State Register of Plant Varieties.
Самоплодность и лучшие опылители новых сортов вишни (Cerasus vulgaris Mill.) селекции ИОС им. М. Ф. Сидоренко НААН України
Self- pollination and the best pollinizers for new sour-cherry varieties (Cerasus vulgaris Mill.) bred in M.F.Sydorenko Institute of Irrigated Fruit Growing UAAS
Keywords: вишня; сорт; самоплідність; сорт-запилювач