Сучасні тенденції розвитку туроперейтингу та агентської діяльності в Україні: виклики, можливості та перспективи : кваліфікаційна робота бакалавра : спец. 242 Туризм ОПП «Туризм» - Сєдіна, Карина (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Туризм традиційно є важливою складовою економічного розвитку країни, що сприяє створенню нових робочих місць, розвитку інфраструктури та зміцненню міжнародних відносин. Однак в умовах постійних економічних та соціальних змін, а також викликів, пов’язаних із воєнним станом та пандемією, сфера туризму в Україні стикається з новими труднощами, але водночас відкриває нові можливості для розвитку. Туроператори та турагенти виконують важливу роль у забезпеченні ефективної організації туристичних послуг. Вони не тільки формують туристичні маршрути, а й пропонують нові формати подорожей, враховуючи індивідуальні потреби клієнтів. Останні десятиліття відзначаються активним впровадженням цифрових технологій у туристичний бізнес, що дозволяє агентствам і туроператорам використовувати онлайн-платформи для швидкої та зручної взаємодії з клієнтами, що, в свою чергу, стимулює розвиток цієї галузі. З огляду на економічну нестабільність та кризові явища, що переживає Україна, важливо досліджувати, яким чином зміни в умовах ведення бізнесу, такі як цифровізація, зміни у поведінці споживачів і геополітичні виклики, впливають на розвиток туроператорської та агентської діяльності в країні.
Keywords: туризм; туроперейтинг; агентська діяльність; інсайд-туризм