Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 11955 "Зчіпний пристрій енергетичного засобу" - Чорна, Тетяна Сергіївна; Черная, Татьяна Сергеевна; Chorna, Tetiana; Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Зчіпний пристрій енергетичного засобу, який містить автоматичну зчіпку з рамкою, що шарнірно з'єднана з провушинами, який відрізняється тим, що провушини виконані у вигляді гайок, які контактують з додатково встановленим гвинтом, привідний механізм якого через аналізуючий блок електрично зв'язаний з датчиком кута повороту керованих коліс енергетичного засобу
Keywords: зчіпний пристрій; автоматична зчіпка з рамкою; провушини