Опис до патенту на корисну модель № 69365 "Спосіб підвищення стійкості руху машинно-тракторного агрегату (МТА)" - Парахін, Олександр Олександрович; Парахин, Александр Александрович; Parakhin, Oleksandr; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr (Державна служба інтелектуальної власності України, 2012)
Спосіб підвищення стійкості руху машинно-тракторного агрегату, який включає енергетичний модуль з передніми керуючими колесами і одноосний причеп, поворотний кронштейн якого обладнаний вертикальним шарніром з механізмом блокування у вигляді гідроциліндра двобічної дії, завдяки якому відбувається подача керуючого сигналу на вхід механізму блокування вертикального шарніра причепа при змінюванні напряму руху енергетичного модуля. Подачу керуючого сигналу проводять плавно з можливістю синхронізації повороту керуючих коліс енергетичного модуля за рахунок дроселя, який з'єднаний з гідроциліндром і реохордом
Keywords: машинно-тракторний агрегат; енергетичний модуль; одноосний причеп