Вплив препарату Епін на проростання пшениці та гороху за умов хлоридного засолення - Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym (Ялта, 2014)
Засолення призводить до гальмування ростових процесів, затримує проходження фенологічних фаз та суттєво лімітує біопродуктивність сільськогосподарських культур. Стимулятори росту підсилюють адаптаційний потенціал рослин. Дія препарату Епін для культур, різних за солерезистентністю, не з’ясована достатньо . Мета роботи - з’ясувати вплив препарату Епін на біометричні показники за умов засолення при проростанні пшениці та гороху.
Keywords: засолення ґрунту; гальмування; біопродуктивність; стимулятори росту; адаптаційний потенціал рослин; насіння; схожість насіння; онтогенез