Порівняльна оцінка тягово-енергетичних показників колісних і гусеничних тракторів тягового класу 3,0 при роботі на різних агрофонах: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Галанін, Олег (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Робота присвячена дослідженням тягово-енергетичних показників колісних і гусеничного тракторів тягового класу 3,0 при роботі на різних агрофонах. В роботі проведено тяговий розрахунок колісних і гусеничного тракторів тягового класу 3,0 при прямолінійному поступальному русі на різних агрофонах, розраховано, побудовано та проаналізовано теоретичні тягові характеристики тракторів при роботі на різних агрофонах. При проведенні тягового розрахунку трактора визначено моменти, що підводяться до ведучих зірочок, коефіцієнти корисної дії, діапазони швидкостей руху і відповідне передаточне число трансмісії та питомі витрати палива при різних режимах роботи на різних агрофонах. По закінченню тягового розрахунку тракторів розраховано і побудовано теоретичні тягові характеристики, які оцінюють тягово-зчіпні, швидкісні і економічні якості колісних та гусеничних тракторів при різних сталих режимах роботи на різних агрофонах та зроблено аналіз тягово-енергетичних показників колісних та гусеничних тракторів. Багато уваги в роботі приділено охороні праці та безпеці у надзвичайних ситуаціях. Закінчується робота розробкою карт контролю по показниках безпеки тракторів тягового класу 3,0.
Keywords: колісний трактор; гусеничний трактор; тяговий клас; регуляторна характеристика; теоретична тягова характеристика; тягово-енергетичні показники; карта контролю по показниках безпеки