Аналіз процесу впровадження стандартів CRS та BEPS у практику українських банків - Маринов, Дмитро Михайлович; Іваненко, Л. А. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Глобалізація економіки, стрімкий розвиток цифрових технологій та зростання мобільності капіталів призвели до значного збільшення транскордонних фінансових операцій і появи складних схем уникнення оподаткування. У відповідь на ці виклики Організацією економічного співробітництва та розвитку було розроблено міжнародні стандарти, такі як план дій Base Erosion and Profit Shifting [4] для боротьби з розмиванням податкової бази та виведенням прибутку з-під оподаткування, а також Common Reporting Standard [3] для автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки.
Keywords: глобалізація економіки; Common Reporting Standard; BEPS