Обгрунтування технології ремонту тракторних двигунів в майстерні відокремленого підприємства "ХарвістРемСервіс" дочірнього підприємства "Ілліч-Агро Донбас" Нікольського району Донецької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Фатєєв, Павло (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Основним стримуючим чинником щодо підвищення надійності двигунів залишається проблема різної довговічності окремих деталей та спряжень системи. Функціонально-вартісний аналіз виявив найбільш проблемну ланку системи - це довговічність циліндру. Визначено загальний критерій оцінки ефективності відновлення двигуна, як співвідношення коефіцієнту довговічності до собівартості відновлення. Вирішується задача оптимізації максимілізації. Побудовано дерево цілей та та здійснено вибір загального критерію ефективності проведення обкатки та випробування двигунів.
Keywords: машинно-тракторні агрегати; потужність двигунів; сільське господарство; ремонт тракторних двигунів; ремонт деталей