Опис до патенту на корисну модель № 133319 "Висівний апарат" - Тарасенко, Володимир Віталійович; Тарасенко, Владимир Витальевич; Tarasenko, Volodymyr (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Висівний апарат містить зовнішній циліндр з викидним вікном, завантажувальний циліндр із рухливим стаканом, розподільний конус, вирівнювач висівного матеріалу, виштовхувач і механізм вібропривода. В завантажувальному циліндрі в зоні після викидного вікна виконано дозувальне вікно, що має, по ходу руху висівного матеріалу, бічну поверхню брахістохронної властивості. Рухливий стакан виконано у вигляді заслінки, що фіксується. При цьому поверхню розподільного конуса в зоні завантажувального циліндра також виконано у вигляді поверхні брахістохронної властивості
Keywords: висівний апарат; сільськогосподарське машинобудування; машини для висіву сипучого матеріалу