Ріст і продуктивність насаджень черешні залежно від схем розміщення дерев - Бондаренко, Павло Геннадійович; Бондаренко, Павел Геннадиевич; Bondarenko, Pavlo; Алексєєва, Ольга Миколаївна; Алексеева, Ольга Николаевна; Aleksieieva, Olha; Аргунова, Н. В. (ТДАТУ, 2021)
При порівнянні досліджуваних сортів встановлено, що урожайність насаджень сорту черешні Анонс складала 1,4 т / га в середньому за 2 роки досліджень, що перевищувало насадження сорту Талісман у 2,3 рази. Це свідчить про дещо кращу адаптованість дерев сорту Анонс до стресових умов весняного періоду, а також про швидший вступ насаджень цього сорту у плодоношення, що підтверджує дані попередніх досліджень.
Keywords: ущільнені насадження черешні; підщепи; живлення дерев; сорт Талісман; сорт Анонс; схема розміщення дерев