Безготівкові розрахунки – сучасний спосіб оплати - Чкан, Ірина Олександрівна; Чкан, Ирина Александровна; Chkan, Іryna (Нац. ун-т "Острозька академія", 2014)
UK: У статті висвітлені теоретичні основи здійснення безготівкових розрахунків, простежено основні тенденції розвитку та сучасний стан безготівкових розрахунків в Україні. Визначено, що в структурі грошового обороту країни частка безготівкових розрахунків є незначною, але з кожним роком вона збільшується. Виявлено, що роль головного інструменту безготівкових розрахунків взяли на себе платіжні картки. Також перехід на систему безготівкових розрахунків, як сучасного способу оплати, є пріоритетним завданням для уповноважених осіб в фінансовій сфері. EN: The article highlights the theoretical foundations of cashless payments, traces the main trends and current status of cashless payments in Ukraine. It was determined that the structure of the country’s share of cash flow cashless payments is small, but every year it increases. Revealed that as the main instrument of cashless payments took the credit cards. Also, switching to a system of cashless payments, as a modern form of payment is a priority for authorized persons in the financial sector
Сashless paiments – current method of payment
Keywords: готівка; безготівкові розрахунки; платіжні картки