Аналіз порядку розробки проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду під будівництво лінії електропередач (25ГЗД012000000ПЗ) : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Осіння, Яна Олександрвна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Проектування та відведення земельних ділянок в оренду для будівництва ліній електропередач є складними процесами, що вимагають дотримання специфічних процедур та вимог. Цей документ пропонує всебічний аналіз порядку розробки проектів землеустрою в контексті відведення земельних ділянок під такі інфраструктурні проекти. Процес розробки проектів землеустрою для будівництва ліній електропередач включає кілька ключових етапів: початковий аналіз потреб і цілей, проведення геодезичних та екологічних досліджень, розробка проектної документації, погодження з відповідними органами влади, укладення договорів оренди, а також реалізація проекту. Кожен з цих етапів має суттєве значення для забезпечення правомірності і ефективності процесу відведення земель. Аналіз охоплює оцінку ефективності використання ресурсів, відповідності технічним і екологічним вимогам, а також організаційних аспектів проекту. Включено також розгляд можливих ризиків і проблем, що можуть виникнути в процесі реалізації проектів землеустрою, а також способів їхнього управління.
Keywords: землеустрій; проект землеустрою; оренда землі; відведення земльної ділянки; проектна документація