Вплив обробки природними антиоксидантами на рівень розвитку бактеріальних мікроорганизмів при довгостроковому зберіганні плодів груші - Сердюк, Марина Єгорівна; Сердюк, Марина Егоровна; Serdyuk, Maryna; Гапріндашвілі, Нона Арчилівна; Гаприндашвили, Нона Арчиловна; Gaprindashvili, Nona (My University, 2008)
Uk: Досліджувався вплив обробки препаратами природного походження на рівень розвитку бактеріальних мікроорганизмів в період зберігання плодів груші сорту Деканка зимова. Встановлено, що обробка природними антиоксидантами разом зі штучним охолодженням знижує чисельність бактерій на поверхні плодів і значно уповільнює їх розвиток протягом періоду зберігання. En: The influence of natural preparations treatment on the bacterial microorganisms level development at pear Dekanka storage . It is set that treatment by natural antioxidants jointly with the artificial cooling reduces the quan-tity of bacteria on-the-spot garden-stuffs and considerably slows their development during the period of storage. Ru: Исследовалось влияние обработки препаратами природного происхождения на уровень розвития бактериальных микроорганизмов в период хранения плодов груши сорту Деканка зимняя. Установлено, что обработка природными антиоксидантами совместно с искусственным охлаждением снижает численность бактерий на поверхности плодов и значительно замедляет их развитие на протяжении периода хранения.
Influence of treatment natural antioxidants on level of development of bacterial microorganisms at the prolonged storageof garden-stuffs of pear
Влияние обработки природными антиоксидантами на уровень развития бактериальных микроорганизмов при длительном хранении плодов груши
Keywords: препаратb природного походження; антиоксиданти; продуктивність; плоди груши; груші сорту Деканка зимова; період зберігання; тривалість життя плодів; спосіб відновлення