Оптимізація технічних засобів при видаленні та транспортуванні гною - Мозговий, Я. (ТДАТУ, 2021)
Одним з трудомістких і енергоємних процесів в тваринництві є прибирання, видалення і транспортування гною. Для прибирання гною на фермах застосовують такі способи: механічний, гідравлічний і комбінований. При механічному способі прибирання гною використовуються мобільні і стаціонарні технічні засоби.
Keywords: конвеєр скребковий; транспортери; енергоємність процесу; трудоємність; гідравлічні системи