Застосування та впровадження нових методів та технологій у медичній сфері обслуговування - Журавель, Н. В. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Ринковий механізм базується на взаємодії чотирьох основних елементів: попиту, пропозиції, ціни та конкуренції. Саме конкуренція тримає в «тонусі» підприємства усіх видів економічної діяльності, висуваючи перед ними завдання пошуку та реалізації таких стратегій власної поведінки, яка дозволяє не тільки утримувати свої позиції на ринку, але й зміцнювати її. Дане питання є актуальним для підприємств сфери послуг, питома вага якої у ВВП країн світу постійно зростає та є доволі суттєвою. За останні 10 років, її частка, як в країнах Європи, так і в Україні становить в середньому 70% [1]. Сучасний світ має у своєму розпорядженні різні послуги, кожна з яких має своє спрямування, цілі та завдання. Важливою складовою сфери послуг є медичні послуги.
Keywords: ринковий механізм; медична сфера обслуговування; ризики; медичний персонал