Опис до патенту на корисну модель № 101362 "Безрешітна дробарка" - Гвоздєв, О. В.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym; Генчев, В. Г. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Безрешітна дробарка містить корпус, завантажувальну горловину з регулювальною заслінкою, молотковий ротор, дробильну камеру з відбивними елементами, що починаються від циліндричної поверхні дробильної камери і спрямовані до кінців молотків в бік розвантажувальної горловини. Відбивні елементи виконані з поверхнею брахистохронної властивості, а регулювальна заслінка - у вигляді конусу з напрямними у вигляді таутохронних кривих, радіус кривизни яких в основі конусу дорівнює радіусу основи конусу
Keywords: безрешітна дробарка; молотковий ротор; дробильна камера; переробна промисловість; реверсні молоткові дробарки; зернопереробна промисловість; сільське господарство