Реформування звітності з ПДФО та ЄСВ - Авраменко, С. А. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
Станом на 2019 рік підприємства повинні подавати податковий розрахунок щодо ПДФО та військового збору по формі 1ДФ щокварталу, а Звіт з ЄСВ – щомісяця. В більшості випадків база нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування співпадає з базою нарахування податку на доходи фізичних осіб у вигляді заробітної плати та винагороди за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Необхідним є вдосконалення форм звітності для того, щоб зменшити витрати праці бухгалтерів та покращити інформаційне забезпечення Державної податкової служби, оптимізувати її роботу по виявленню тих, хто ухиляється від сплати податку
Keywords: звітність; ПДФО; Звіт з ЄСВ; єдиний внесок; податки; сплата податків