Методика розробки та проектування інформаційної веб-системи «Бібліотека» - Назаров, Є. М. (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Інтернет став невід'ємною частиною нашого життя. Подорожуючи по мережі Інтернет, ми зустрічаємо різноманітні веб-сайти. На одних продають речі, на інших запрошують знайти друзів для спілкування. Є широко затребувані інформаційні портали, а є сайти, присвячені окремим людям або компаніям. Тенденція така, що для успіху необхідно заявити про себе в Інтернеті, а значить, власна персональна сторінка повинна бути у будь-якої фірми і навіть у особистості. WWW - сторінки (веб-сторінки) представляють собою гіпертекстові документи. Веб-сторінки, об'єднані однією темою, що мають однаковий дизайн і знаходяться на одному веб-сервери, являють собою веб-сайт (веб-систему). Переглядати веб-сторінки можна за допомогою спеціальної програми – браузера. З розвитком технологій гіпертекстової розмітки в Інтернеті стало з'являтися все більше сайтів, тематика яких є абсолютно різною - від сайтів крупних компаній, які показують успіхи компанії, до сайтів маленьких фірм, що пропонують відвідати їх офіси в межах одного міста.
Keywords: проектування інформаційної веб-системи «Бібліотека»; структура тематичної інформаційної веб-системи; бібліотека; бібліотечна сфера