Ефективність зрошення яблуні сорту Ренет Симиренка у Південному степу України - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2012)
UK: Визначальним фактором збільшення виробництва плодової продукції в умовах постійного зростання дефіциту водних ресурсів є прогресивні системи мікрозрошення – краплинне та підкронове, які забезпечують підвищення врожайності плодових культур на 25-30% при одночасному зниженні собівартості продукції на 15-20%. Дослідження впливу способів поливу на ефективність зрошення інтенсивних насаджень яблуні проводили у період 2006-2009 рр. в Інституті зрошуваного садівництва імені М.Ф. Сидоренка НААН в насадженнях яблуні сорту Ренет Симиренка на підщепі М9, 2002 р. садіння за схемою 4х1,5 м.
Keywords: садівництво на півдні України; яблуня сорту Ренет Симиренка; зрошення яблуні; продуктивність насадження яблуні; краплинне зрошення