Використання аміаку як носія водню в якості палива для двигунів внутрішнього згоряння - Марков, Б. О. (ТДАТУ, 2020)
Рішення енергетичної проблеми в майбутньому можливо при переході на нові, нетрадиційні види енергоносіїв. Актуальність проблеми пошуку нових енергоносіїв для автомобільних і тракторних двигунів внутрішнього згоряння визначається в першу чергу необхідністю суврої економії нафтопродуктів і, по-друге, необхідністю істотного зниження токсичності відпрацьованих газів.
Keywords: водень; використання водневого пального; окислення водню; використання аміаку; паливо для двигунів внутрішнього згоряння