Нова технологія зберігання зелені коріандру - Нестеров, Ю. Ю.; Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Зеленні культури такі як кінза є дуже популярними у світі. Як правило, пряно-ароматичну зелень вживають для надання їжі специфічного смаку та аромату. Відомо, що пряно-ароматичні зеленні культури мають виражену антибактеріальну, протизапальну, противірусну та антиканцерогенну активність. Фітонутрієнти в зеленних овочах в основному втрачаються на етапах післязбиральної обробки, зберігання, під час сушіння, консервування, та заморожування. Слід відзначити те, що свіжі зеленні культури переважають висушені чи заморожені тим, що в свіжих зберігається специфічний аромат
Keywords: зелені культури; кінза; пряно-ароматична зелень; технології зберігання зелені