Зміни біохімічного складу та мікробіологічних показників кабачків за умов низькотемпературного зберігання - Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна (ДонНУЕТ, 2011)
Аналіз проведених досліджень дозволив встановити, що заморожування, як і усякий інший спосіб тривалого зберігання, викликає зниження показників якості продукції, але споживча цінність заморожених кабачків залишається на досить високому рівні, мікробіологічні показники заморожених кабачків знаходяться в межах допустимих санітарних норм на заморожену плодоовочеву продукцію. За результатами досліджень розроблено нормативно-технічну документацію, отримано деклараційний патент.
Keywords: заморожування; біохімічний склад; мікробіологічні показники; сорт; динаміка; бактерії; гриби; низькотемпературне зберігання; кабачки; вплив заморожування