Опис до патенту на корисну модель № 137533 "Дуально-вихровий подрібнюючий пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Дуально-вихровий подрібнюючий пристрій містить вентилятор, завантажувальні вузли для подачі матеріалу, розгінні трубки з соплами, протиточну камеру для помелу, вихідний патрубок. Встановлено завантажувальні вузли, виконані у вигляді камер завиткової форми, в які вмонтовані додаткові розгінні трубки з соплами, розташованими співвісно назустріч одне одному по осі камери та протиточна камера, яка виконана тороїдальної форми і також обладнана розгінними трубками з соплами, розташованими співвісно назустріч одне одному по її осі
Keywords: дуально-вихровий подрібнюючий пристрій; подрібнення матеріалів; надтонкого помел; тонкий помел