Підвищення ефективності перевезень зерна під час збирання врожаю приватним сільськогосподарським підприємством «Приморський»: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Тисленко, Олександр (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Мета дослідження – підвищення ефективності перевезень зерна під час збирання врожаю аграрних підприємств шляхом застосування логістичного центру в складі виробника продукції. Об'єкт дослідження – процеси транспортного обслуговування у «пікові» періоди збирання зернових на аграрних підприємствах. Предмет дослідження – функціональні залежності, що описують процес перевезення зерна під час збирання зернових з застосуванням логістичних центрів у складі виробника продукції. Між запитом на транспортне обслуговування збирання зернових, потужністю логістичного центру та продуктивністю збиральних комплексів існує взаємозв'язок, який дозволить прогнозувати кількість транспортних засобів для перевезення врожаю. Новизна одержаних результатів полягає в отриманні математичного апарату, який дозволяє визначити ймовірності обслуговування транспортних процесів через логістичний центр та ймовірності виконання замовлення на перевезення зерна у залежності від кількості автомобілів; розробці методики, яка дозволяє виконати прогноз на перевезення зерна та розрахувати необхідну кількість транспортних засобів для забезпечення транспортного обслуговування. Методика є основним розрахунковим інструментом для роботи логістичного центру, який входить до складу виробника зерна.
Keywords: вантажні перевезення; збирання зернових; збиральний комплекс; єфективність транспортних процесів; продуктивність транспортних засобів; аутсорсинг