Опис до патенту на корисну модель № 92045 "Сепаратор обчісаного вороху зернових" - Леженкін, Іван Олександрович; Леженкин, Иван Александрович; Lezhenkin, Ivan (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014)
Сепаратор обчісаного вороху зернових містить транспортер-живильник, похилу камеру, приймальний лоток, напрямляч зерна, решітний барабан, очищувальну щітку. До приймального лотка прикріплені дві пари пружин, над очищувальною щіткою встановлена дека, кут охоплення якої знаходиться в межах 230°…270°, а під щіткою змонтовані сегрегатори у вигляді пружних металевих паралельних між собою повздовжніх прутків, зазор між якими не перебільшує здвоєної довжини зернини. При цьому кут нахилу сегрегаторів до горизонту більше, ніж кут тертя соломи по металу
Keywords: сільськогосподарське машинобудування; конструкція зерноочисних машин; решітний сепаратор зерносоломистого вороху