Електричні машини: курс лекцій - Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr (ТДАТУ, 2020)
У курсі лекцій викладено зміст дисципліни «Електричні машини»: будова машин постійного струму загальнопромислового виконання; основи теорії машин постійного струму, поняття і оцінювання комутації; призначення, будова і принцип дії силових трансформаторів, основи теорії трансформаторів, енергетика силових трансформаторів; методики проведення досліджень і випробувань силових трансформаторів, експлуатаційні якості трансформаторів; особливості будови, принцип дії і галузі використання спеціальних видів трансформаторів.
Keywords: спеціальні трансформатори; генератори постійного струму; двигуни постійного струму; енергетика силових трансформаторів; електричні машини; конспект лекцій