Патент на користу модель № 115326 "Плуг зі змінною шириною захвату" - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; Холодняк, В. В.; Корнійчук, В. С. (Державний реєстр патентів України, 2017)
Плуг із змінною шириною захвату містить раму у вигляді шарнірного трикутника, ланками якого є поворотна балка із встановленими на неї поворотними плужними корпусами, навісний механізм. Додатково встановлений гідроциліндр з двостороннім штоком, прикріплений з одного кінця головкою штока до навісного механізму, а з іншого кінця - до балки в місці з можливістю отримати відповідне зміщення його навісного механізму в діапазоні зміни ширини захвату плуга.
Keywords: плуг; поворотна балка; гідроциліндр