Опис до патенту на корисну модель № 147187 "Пристрій для вимірювання перевищень в інженерній геодезії" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Даценко, Людмила Миколаївна; Даценко, Людмила Николаевна; Datsenko, Liudmyla; Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia; Ангеловська, Алла Олександрівна; Ангеловская, Алла Александровна; Anhelovska, Alla; et al. (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Пристрій для вимірювання перевищень в інженерній геодезії містить шкалу нівелірної рейки з V-подібним індексом, об'єктив цифрової камери нівеліра, матричний фотоприймач, блок формування інформації, блок оброблення інформації, блок пам'яті інформації, блок запису і зберігання інформації, блок індикації, підсилювач сигналу.
Keywords: інженерна геодезія; матричний фотоприймач; підсилювач сигналу; корисна модель; оптико-механічні прилади