Закордонний досвід управління персоналом - Воробйова, А. (ТДАТУ, 2018)
На українських підприємствах все частіше намагаються впровадити закордонний досвід управління персоналом. Але для впровадження закордонної системи потрібно враховувати: довгострокове формування кадрів, що стосується ретельного підбору кваліфікованих працівників відповідного віку, стажу та професійних навичок; розробка дієвої системи стимулювання і мотивації працівників, їх безпосередня участь у діяльності підприємства; послідовність діяльності HR-менеджерів у системі управління персоналом; встановлення гідних умов праці та відповідної заробітної плати співробітникам; високу якість розроблення кадрової політики на підприємстві.
Keywords: управління персоналом; формування кадрів; американський метод; системи управління; тестування; японська система