Міжнародні відеоконференції як засіб розвитку іншомовної та інтеркультурної компетентностей здобудачів вищої освіти - Нісаноглу, Наталя Георгіївна; Нисаноглу, Наталья Георгиевна; Nisanoglu, Natalia; Мунтян, Світлана Геннадіївна; Мунтян, Светлана Геннадиевна; Muntian, Svitlana (My University, 2020)
UK: Розглядається відеоконференція як ефективна форма позанавчальної роботи зі студентами ЗВО в контексті впровадження в освітній процесс інформаційно-комунікаційних технологій. Проаналізовано діяльність інтеркультурного проєкту в форматі відеоконференцій у закладі вищої освіти. З'ясовано, що проєкт такого типу забеспечує обмін культурним досвідом і вдосконалення іншомовної комунікативної компетентності студентів, підвищує їхню мотивацію до навчання, розвиває навички застосування інноваційних технологій. EN: The article focuses on a videoconference as an effective form of extracurricular activities for higher education students in the context of using information and communication technologies in education. The activities of the intercultural project by videoconference at a higher education institution have been analyzed. It has been established the project of such a kind provides cultural experience exchange and improvement of the students’ foreign language communicative competence, increases their motivation for learning, develops skills for using innovative technologies.
International Videoconferences as a Means of Development of Higher Education Students’ Foreign Language and Intercultural Competences
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; відеоконференція; інтеркультурний проєкт; студенти закладів вищої освіти; information and communication technologies; videoconference; intercultural project; higher education students