Опис до патенту на корисну модель № 138159 "Оптична схема дослідження руху частинок домішок водних розчинів" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Оптична схема дослідження руху частинок домішок водних розчинів складається з джерела когерентного випромінювання - лазер ЛГН-222, дзеркал, світлоподільника, обертаючих призм Дове, встановлених послідовно з можливістю освітлювання електрофоретичної комірки з двох сторін окремо і одночасно, оптичної лінзи, вимірювальної камери, фотоприймача (ФЕП 84-5), цифрового запам'ятовуючого осцилографа (С 9-8), підсилювача сигналу, аналого-цифрового перетворювача (АЦП); персонального комп'ютера (ПК). У вертикальній площині оптичної схеми встановлено чотири обертаючих призми Дове
Keywords: домішки водних розчинів; джерело когерентного випромінювання; лазер ЛГН-222; призма Дове; контрольно-вимірювальна техніка; оптико-механічні системи