Молодіжне безробіття на сучасному ринку праці в Україні та шляхи його подолання - Клімова, А. (My University, 2019)
Оскільки молоді люди є майбутнім будь-якої держави і молодь, яка вперше вступає на ринок праці з метою пошуку роботи є вразливою категорією, то держава зобов’язана піклуватися про них, створювати та реалізовувати перспективні соціально-економічні програми. Отже, основна увага як науковців так і урядовців має бути спрямована не лише на ліквідацію молодіжного безробіття, а й на створення сприятливих соціально-економічних умов з метою збільшення кількості працездатної молоді. Для цього необхідно ретельно дослідити причини безробіття та міграції молодих громадян та створювати і реалізовувати програми, які б сприяли їх поверненню, заохочуючи їх працювати на вітчизняних підприємствах причому не авторитарними, а демократичними методами.
Keywords: ринок праці; працевлаштування; безробіття; рівень безробіття серед молоді