Перетворення вітрової енергії безпосередньо в теплоту - Жарков, В. Я.; Жарков, А. В.; Галько, Сергій Віталійович; Галько, Сергей Витальевич; Halko, Serhii (Полтава : ПП “Астрая”, 2019)
У всьому світі питання енергозбереження стоїть все більш актуальним. Це не тільки економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а також, збереження навколишнього середовища для наших нащадків. Європейський Союз зобов‟язався знизити своє щорічне споживання первинної енергії на 20 % до 2020 р. Згідно з вимогами Європейського Союзу, частка відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) у національному енерговиробництві країн, що прагнуть до вступу в Європейське співтовариство, повинна становити не менше 6 %, або з врахуванням великої гідроенергетики – не менше 12 %.
Keywords: енергозбереження; електричні мережі; енерговиробництво; вітроенергетика; сонячна енергетика; біомаса; біогаз; енергобаланс; енергія вітру; теплові насоси; вітротеплова установка; самоіндукція