Розробка методики побудови CAD-моделей складних функціональних поверхонь - Гешева, Г. В.; Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia (My University, 2019)
Існуючі CAD – системи включають обмежену кількість кривих ліній, які можуть бути використані в якості елементів визначника поверхні. Коли виникає необхідність побудови кривих ліній, яких немає в CAD-системі (евольвенти, епітрохоїди та ін.), формується набір точок, розташованих на кривій. Після цього отриманий точковий ряд інтерполюється В-сплайном.
Keywords: CAD; побудова кривих ліній; поверхня; програмне забезпечення; тривимірне моделювання