Соціальне підприємництво як інструмент вирішення соціальних проблем розвитку громад - Єфіменко, Людмила Миколаївна; Ефименко, Людмила Николаевна; Yefimenko, Liudmyla (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: На даному етапі розвитку України украйважливою є соціальна стабільність суспільства, яка досягається у результаті ефективної та системної взаємодії влади, бізнесу і громади. Одним із доведених світовою практикою сучасних інструментів такої взаємодії є соціальне підприємництво, тобто реалізація соціально-інноваційної підприємницької діяльності, значна частина прибутків від якої спрямовується на вирішення соціальних проблем. EN: In the research, the characteristics of social entrepreneurship as the development tool of United Territorial Communities are investigated. On the basis of the research, it is advisable to define a social enterprise as an activity that extends to areas such as education, environmental protection, poverty reduction, protection of human rights and aimed at solving social problems.
Keywords: соціальне підприємництво; соціальні проблеми; місцева економіка; громада; social entrepreneurship; social problems; local economy; United Territorial Communities