Беззазорна зубчаста передача. Опис до патенту на корисну модель № 157127. Україна - Малюта, Сергій Іванович; Вершков, Олександр Олександрович; Пихтєєва, Ірина Вікторівна; Дмітрієв, Юрій Олексійович; Михайленко, Олена Юріївна (My University, 2024)
Беззазорна зубчаста передача, що містить корпус, ведуче зубчасте колесо, жорстко встановлене на ведучому валу з можливістю сумісного з ним обертання відносно геометричної осі та взаємодії зі сполученим з ним веденим зубчастим колесом, встановленим на веденому валу з можливістю їх сумісного обертання, причому вона додатково оснащена електромагнітом у вигляді обмотки з кільцевим осердям, що має магнітний зазор h, а кільцеве осердя розташоване відносно зубчастих коліс так, що полюс їх зачеплення знаходиться в магнітному зазорі h електромагніту.
Keywords: беззазорна зубчаста передача; зубчасте колесо; ведучий вал; ведений вал; кінематична точність; усунення зазору; магнітний зазор