Вплив регуляторів росту рослин і біопрепаратів на продуктивність гороху посівного (Pisum sativum L.) в умовах Південного Степу України - Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna; Капінос, Марина Володимирівна; Капинос, Марина Владимировна; Kapinos, Maryna; Калитка, Валентина Василівна (НУБіП, 2015)
Досліджено вплив регуляторів росту рослин АКМ, Гумаксид і біопрепарату Ризобофіт на ріст, розвиток і симбіотичну азотфіксацію гороху посівного. Встановлено, що їх використання для передпосівної обробки насіння і вегетуючих рослин індукує симбіотичну азотфіксацію, стимулює фотосинтетичну діяльність, збільшує чисту продуктивність фотосинтезу та підвищує врожайність гороху за умов недостатнього зволоження степової зони України
Keywords: регулятори росту; біопрепарати; симбіотична азотфіксація; фотосинтетичний потенціал